Maurice Geilen

 

Trompetgeschal… van blaaslucht naar muziek

Muziek zit in mijn genen. Ik ben in de wieg gelegd om van mij te laten horen. Tijdens het huwelijksfeest van mijn zus zong ik al hoge noten. Ik was toen vijf jaar oud. Ik begon als jongen van zes met blokfluit en rond mijn achtste met trompet. Begin jaren 90 kwam daar ook nog zang bij in diverse orkesten en settings. ­Om geluid uit een trompet te krijgen, is het niet genoeg om alleen maar te blazen. De trilling van de lippen, zet de lucht in het instrument om in beweging. Het zijn deze trillingen die we dan horen en die geclusterd worden tot het mooiste trompetgeschal. Het vergt techniek om trompet te kunnen spelen en daarnaast moet je ook noten leren lezen. 

Bij zang is dat niet anders. Nog steeds speel ik in mijn vrijetijd in een Harmonie en zing ik in een (Big) Band en dat geeft mij lucht en ademruimte; net als sporten voor mij een geweldige uitlaatklep! Hierdoor is er veel variatie in de muziekstijlen.

Die verschillende stijlen zoek ik ook zakelijk op, hetgeen betekent dat we bij VLM Accountants en Adviseurs verschillende disciplines beheersen. Dat geeft ú lucht om te ondernemen.

 

Sara Gazzah

VLM groeit met u mee!

Ondanks mijn ambitie had ik nooit durven dromen dat ik op een dag de positie van partner in deze fantastische organisatie zou gaan bekleden.


LEES MEER