Geert IJdema

 

Tuinieren schept lucht en snoei zorgt voor groei

Ik ben in Sittard geboren en getogen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in mijn tuin aan het werk, zodat ik mijn hoofd compleet kan leegmaken en dus kan afschakelen. Ik ben trots op mijn tuin en dat zie je vooral aan het onderhoud van de paden, de weelderige bloeiers en de fruitbomen. Met bijna ieder weertype ben ik buiten te vinden. Tuinieren is dan ook - naast mijn gezin - mijn lust en mijn leven. Ik leg zelf borders aan, ik snoei, ik plant, ik wied en ik oogst... Alle activiteiten scheppen lucht en ruimte in mijn hoofd, zodat de creativiteit weer letterlijk kan ontspruiten.

Dit vloeit over in mijn werk. Met dezelfde bevlogenheid waarmee ik in mijn tuin werk, ga ik aan de slag voor mijn klanten. De cyclus herhaalt zich ieder jaar net als in de natuur, maar het is altijd een b(l)oeiend jaar vol verrassingen. Soms valt de oogst tegen, we zijn immers afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat is ook in mijn vak het geval, je bent ook afhankelijk van externe factoren. Ik spreek dan over een lifetime cyclus. Je kijkt derhalve ook verder vooruit dan één jaar, waarbij onder meer schenkingen, testamenten, bedrijfsoverdrachten de aandacht verdienen. Het leven gaat door, herhaalt zich en herpakt zich weer, wellicht anders georganiseerd. Je moet dan ook nooit te bang zijn om goed en stevig te snoeien. Alleen dan kan er weer iets groeien, iets ontspruiten. Beter en groter dan tevoren.

Hierbij ga ik nooit als adviseur op de stoel van de ondernemer zitten, maar zit ik naast hem of haar. Als begeleider en als klankbord groeien we met hen mee. Besluitvaardig en in goed overleg, doen de luchtstromingen ons bewegen naar een steeds mooier resultaat. Laten we samen doorgroeien!

 

Maurice Wessels

Zeebries over land en zee


Sinds jaar en dag brengen wij onze zomervakantie door aan de
Spaanse Costa Brava. 

LEES MEER